Wednesday, October 14, 2015

Projek Dialog Sesat : Nabi Isa Disamakan Pemberontak & Komunis?

Apa yang ingin disesatkan Projek Dialog Sesat dengan artikel semalam?

Semalam Projek Dialog Sesat memuatkan sebuah artikel bertajuk :

ISA BUKAN KONSERVATIF BERKULIT PUTIH : ISA PEMBERONTAK BERBANGSA YAHUDI PALESTINPertama mereka menulis berdasarkan pembacaan kepada beberapa penulisan dan makalah terbitan barat seperti tulisan Ben Norton yang bertajuk Jesus Was Not A White Conservative; Jesus Was A Jewish Palestinian Dissident” dan beberapa penulisan lain.

Apa yang mereka ingin sesatkan?

1. Isa itu pemberontak di zamannya menurut mereka. Mereka menyamakan perjuangan Nabi Isa a.s. dengan gerakan pemberontakan.

2. Flip Flop penggunaan nama antara Isa dan Yesus dilakukan untuk mencapai maksud-maksud tertentu.

3. Dengan menggunakan nama Isa ketika menceritakan kisah penyaliban berbanding Jesus di dalam penulisan tersebut, mereka cuba menyuntik doktrin bahawa Nabi Isa a.s. mati ditiang penyaliban. Mereka cuba membawa tafsiran sesat yang diimani sesetengah pihak ke dalam perwatakan Isa al Masih yang diimani orang-orang Islam.

4. "Hakikatnya, mengikut piawaian hari ini, Yesus akan dianggap sebagai komunis". Ini kata mereka di dalam artikel tersebut. Tujuannya sama seperti teknik propaganda penyekutuan tokoh terbilang zaman dahulu dengan naratif-naratif songsang. Ia untuk melabelkan perjuangan mereka sebagai perjuangan Kosher dan  mengabsahkan perjuangan sesat lagi merosakkan yang sedang mereka perjuangkan.

5. Menyembunyikan fakta bahawa Jesus menolak LGBTIQ di dalam Bible dengan mengatakan perkara berikut : "...namun beliau tidak pernah anti-gay, tidak pernah menyebut tentang pengguguran kehamilan atau kawalan kelahiran..."

Sama ada kenyataan itu dilakukan dengan sedar atau dibuat kerana terlalu naif tetapi cuba berlagak pandai, yang nyata, Yesus yang dirujuk mereka di dalam Bible tidak pernah menolak hatta satu hukum pun di dalam hukum-hukum Taurat nabi-nabi sebelumnya.

Yesus menyebutnya dengan jelas di dalam Matius fasal 5 ayat 17 - 18 :

"Janganlah kamu menyangka, bahwa aku datang untuk meniadakan hukum Taurat atau kitab para nabi. Aku datang bukan untuk meniadakannya, melainkan untuk menggenapinya. Karena aku berkata kepadamu: Sesungguhnya selama belum lenyap langit dan bumi ini, satu iota atau satu titikpun tidak akan ditiadakan dari hukum Taurat, sebelum semuanya terjadi.

5. Penulisan itu juga cuba menggambarkan secara salah konteks apabila membicarakan tentang Yesus yang menolak hukuman badan ke atas kesalahan-kesalahan tertentu. Jelas mereka menafikan perkataan Yesus yang diimani oleh orang-orang Kristian sendiri di dalam Matius Fasal 5 ayat 17 hingga 18 di atas.


Apa yang mereka inginkan dari penulisan ini?

1. Menyamakan pemberontakan golongan mereka terhadap otoriti agama sama seperti perjuangan para Nabi terutamanya Nabi Isa a.s.

2. Menggunakan Isa al Masih dan menekankan aspek baginda dengan wajah Asia, mereka  sedang cuba mendapatkan sokongan supaya golongan Kristianberwajah Asia yang ditolak Jesus untuk didakwahkan di dalam Matius fasal 15 ayat 24 hingga 26 seperti berikut :

Matius Fasal 15 ayat 24 hingga 26:

Jawab Yesus : "Aku diutus hanya kepada domba-domba yang hilang dari umat Israel.” Tetapi perempuan itu mendekat dan menyembah dia sambil berkata : "Tuan, tolonglah aku.” Tetapi Yesus menjawab : "Tidak patut mengambil roti yang disediakan bagi anak-anak dan melemparkannya kepada anjing.” Jawab Yesus: "Aku diutus hanya kepada domba-domba yang hilang dari umat Israel."

3. Sabitan seperti ini dibuat supaya golongan Kristian merasakan mereka mempunyai tanggungjawab perjuangan untuk menyokong kerja-kerja Projek Dialog Sesat.

4. Menghalalkan semua bentuk gerakan pemberontakan seperti kebangkitan golongan komunis satu ketika dulu sebagai satu perjuangan suci dan murni sama seperti perjuangan golongan nabi dan rasul.

5. Menghalalkan LGBTIQ dengan sengaja menyembunyikan pesan Jesus sepertimana golongan Kristian awal percaya di dalam Bible di dalam Matthew fasal 5 ayat 17 dan 18.

6. Agenda menanamkan mesej subliminal dan bawah sedar seolah hukuman badan yang bakal dijalankan melalui perlaksanaan hudud suatu hari nanti, ditentang figura yang diagungkan Kristian.

Ini bukanlah kali pertama Projek Dialog Sesat ini cuba menyesatkan pemikiran ramai dengan penulisan-penulisan serta agenda-agenda sesat. Mereka terus melakukannya kerana pihak yang diamanahkan untuk menjalankan kuasa undang-undang, tidak serius dalam menjalankan tanggungjawab mereka.Sekiranya terlihat mana-mana pihak menyebarkan penulisan-penulisan serta artikel dari Projek Dialog Sesat, sila maklumkan kepada mereka supaya tidak memberikan promosi percuma kepada mereka, kecuali dengan menjelaskan serta memberikan jawapan balas kepada kesesatan yang cuba disebarkan.

Monday, August 31, 2015

Palestin, Selat Melaka & Kuasa Besar Dunia

Palestine has been called the center of the earth. It is. The power that controls Palestine controls the world. (1)

Pada 2003, Presiden Hu Jintao menyatakan dengan jelas bahawa terdapat kuasa besar dunia sedang berusaha keras untuk menguasai Selat Melaka.

Ucapan yang kemudiannya mencetuskan apa yang sentiasa dirujuk sebagai "Malacca Problem" kepada China.

Kebergantungan China kpd SLOCs (Sea Lane of Communications) melalui Selat Melaka ini, menyebabkan China gusar jika apa-apa terjadi kepada Selat Melaka, saluran kemasukan tenaga dan bahan mentah ke China akan tergugat.

Pertembungan kuasa hegemoni antara Amerika dan China sedang di kemuncaknya.

Akhbar China Youth Daily pada Jun 2004 memaparkan kenyataan berikut :

“It is no exaggeration to say that whoever controls the Strait of Malacca will also have a stranglehold on the energy route of China” (China Youth Daily, June 15, 2004). (2)

China sedang cuba menguruskan kebergantungan kepada Selat Melaka dengan persetujuan serta beberapa perjanjian untuk memperbanyakkan laluan tenaga ke China.

Antara yang sedang diusahakan ialah :

i) Projek Pembinaan terusan Segenting Kra
ii) Projek Saluran Paip Sittwe(Burma) ke Kunming (China)
iii) Pembiayaan penambahbaikan pelabuhan Gwadar (Pakistan) untuk pendaratan bahan tenaga mentah yang kemudiannya akan diangkut melalui jalan darat ke Islamabad dan kemudian ke Kashgar di Wilayah Xinjiang China. (3)

Maka, sebagai pihak yang mencaturkan kuasa, bukankah ini masa yang terbaik untuk memberi tekanan kepada China sebelum China mempunyai beberapa alternatif lain bagi laluan sumber kuasanya?

Masalahnya, Malaysia negara yang mempunyai pengaruh serta penguasaan ke atas Selat Melaka masih belum sepenuhnya tunduk kepada Uncle Sam.

Sesuatu perlu dilakukan segera untuk memastikan Selat Melaka dikuasai sepenuhnya oleh kuasa-kuasa yang ingin terus dipuncak kuasa besar dunia.

2015 adalah tahun yang mungkin malang bagi Malaysia jika kita tidak dapat menguruskan situasi geopolitik dengan tegas dan betul.

Terdapat beberapa faktor yang menunjukkan bahawa tahun ini merupakan tahun di mana usaha tekanan untuk menundukkan Malaysia akan berada dikemuncaknya.

Selain faktor sebelum China melengkapkan laluan alternatif bagi menggantikan SLOCs Melaka, terdapat dua elemen lain yang menunjukkan bahawa usaha menundukkan Malaysia sedang giar diusahakan.

Yang pertama serangan ekonomi melalui kaedah yang amat biasa digunakan bagi menjatuhkan "rejim" dunia melalui bantuan "economic hitmen".

Yang kedua, ketaksuban superstition Yahudi yang mahukan sesuatu yang besar berlaku sempena tahun terakhir Shemitah dalam pusingan Jubilee terakhir yang secara kebetulannya berlaku ketika Tetrad Bulan Berdarah bakal melengkapi Bulan Berdarah ke empat pada 28 September 2015 nanti.

Saya telah memberi amaran tentang semua ini sejak 2013 di dalam penulisan di www.satuhala.blogspot.com

Justeru itu, apakah salah menyatakan bahawa untuk kekal menguasai dunia dengan menguasai Palestin, maka setiap kuasa besar dunia harus menguasai Selat Melaka a.k.a. Nusantara sebagai pra syarat pengekalan kuasa di atas muka bumi Allah ini?

Nabi-Nabi bangsa Israel melakukannya.
Portugis menguasainya.
British memerintahnya melalui proksi.
Dan kini..... Nauzubillahi min Dzalik..

Semoga Allah melindungi negara ini dan kita semua dengan rahmat dan perlindunganNya. Amin.

1) Henry Ford, The International Jew, ms 595

2) Will Hutton, "The Writing on The Wall : Why We Must Embrace China as a Partner of Face It as an Enemy', (hlmn. 12).

3) http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=3943#.VeOCHmbXeJI

Wednesday, April 15, 2015

Ra'maah Ebrahim & Wanita Di Bawah Tempurung Kelapak

Oleh : Imran Haaz

Islam ialah sebuah agama yang hebat untuk manusia-manusia dengan sempadan cita-cita kemanusiaan yang hebat.

Justeru itu Islam meletakkan asas supaya umat manusia yang menganut satu-satunya agama yang diredhai Allah di dalam satu bentuk persediaan untuk menuju kehebatan.


Betulke Muslim ni...? Heheh.. Network Kami Kenal Siapa Ra'maah ini...
Ra’maah Ebrahim dipertontonkan melalui screenshot di bawah berasa geli dengan tudung yang wajib dipakai Muslimah. Jangan marah kepada dirinya. Jangan juga marah kepada anak-anak yang mendapat didikannya. Islam tidak menggalakkan penganutnya agama hebat ini untuk mencaci murka manusia-manusia yang rendah telahan dan cita-cita kemanusiaannya.

Jangan marah kepadanya kerana dia hanya mahukan sesuatu yang mediocre/ sederhana/moderate untuk menjadi sasaran cita-citanya dan cita-cita untuk anak-anaknya. Kerana itu, tidak hairanlah kita semua hanya mengenali susuk tubuh ini melalui perkongsian screenshot laman sosialnya sahaja.

Lama dahulu, saya menulis tentang aturan Hijab yang menyediakan wanita-wanita muslimah dalam satu persediaan menuju kehebatan.

Jika anda seorang wanita dan hanya berupaya menjadi wanita biasa-biasa sahaja, maka bertudung bukanlah satu keperluan untuk anda.

Tetapi jika anda merupakan seorang wanita yang bercita-cita luar biasa dan tidak gentar untuk mencabar sempadan langit tertinggi, lautan terdalam, gurun paling panas dan kutub yang paling sejuk, tidak dapat tidak, anda perlu membiasakan diri anda untuk menjadi seorang wanita yang wajib mengenakan hijab.


Biar gambar-gambar ini berbicara. Wanita-wanita berhijab ialah wanita-wanita dengan keupayaan manusia luarbiasa.

Dan biarkan Ra’maah dan anak-anaknya menjadi manusia mediocre tanpa cita-cita memecah sempadan wanita-wanita hebat di dunia dan di akhirat.

Jangan marahkan manusia-manusia dari bawah tempurung kelapak ini.P/S : Entah kenapa Ra’maah klik like pada page “Jesus Is Lord” (1). 
Dan kasihan pula pada Mendiang Mother Teresa. Orang sepertinya dihapakkan likers Jesus seperti Ra'maah Ebrahim kerana bertudung kepala menurut ajaran Bible.
Rujukan :

(1)https://www.facebook.com/JesusIsLordOfAllLords/photos/a.291476574314339.64624.291456834316313/627250020736991/?type=1#_=_Wednesday, January 28, 2015

Peti Undi Bukan Tuhan!

Oleh : Imran Haaz


Hukum Yang Paling Utama
Bila Jesus bertegas menyatakan hukum yang paling utama ialah, mengakui dan beriman bahawa Tuhan itu Maha Esa, mereka ini bertegas mengatakan Tuhan itu Tiga dalam satu.
Jesus mengatakannya di dalam Mark (Markus) Fasal 12 ayat 28 hingga 30.

28 One of the teachers of the law came and heard them debating. Noticing that Jesus had given them a good answer, he asked him, “Of all the commandments, which is the most important?” 29 “The most important one,” answered Jesus, “is this: ‘Hear, O Israel: The Lord our God, the Lord is one 30 Love the Lord your God with all your heart and with all your soul and with all your mind and with all your strength.’

Mereka tidak mengikuti pesannya. Jelas mereka ini adalah pelampau.

Hukum Yang Kedua Utama
Kemudian apabila Jesus mengatakan hukum yang kedua paling utama ialah menyayangi jiran-jiran sepenuh jiwa dan raga. Mereka-mereka ini saban minggu dan hari menyakiti hati dan perasaan jiran-jiran mereka dengan menghina Tuhan yang disembah jiran-jiran mereka. Nama Allah dihina dan disyirikkan mereka dengan sabitan-sabitan sifat makhluk yang tidak sepatutnya.

Jesus menyatakannya di dalam Mark (Markus) Fasal 12 ayat 31.

31 The second is this: ‘Love your neighbor as yourself. There is no commandment greater than these.”

Mereka tidak mengikuti pesannya. Jelas mereka ini adalah pelampau.

Hukum Taurat Perlu Ditegakkan
Apabila Jesus mengatakan bahawa hukum-hukum Tuhan di dalam Taurat mesti ditegakkan kembali di dunia, mereka berpakat-pakat menghina, mencebik serta bermati-matian menentang perlaksanaan hukum-hukum Tuhan di muka bumi ini.

Jesus mengatakannya di dalam Mathhew (Matius) fasal 5 ayat 17 – 19.

17 Think not that I am come to destroy the law, or the prophets: I am not come to destroy, but to fulfil. 18 For verily I say unto you, Till heaven and earth pass, one jot or one tittle shall in no wise pass from the law, till all be fulfilled. 19 Whosoever therefore shall break one of these least commandments, and shall teach men so, he shall be called the least in the kingdom of heaven: but whosoever shall do and teach them, the same shall be called great in the kingdom of heaven.
Apa itu hukum-hukum Tuhan yang disebut di dalam Taurat? Ia tidak banyak berbeza dengan hukum Hudud & Qisas yang sedang mahu ditegakkan semula di Malaysia ini. Malah Rasulullah s.a.w. semasa memerintahkan penzina muhsan Yahudi dihukum dengan hukuman Taurat, baginda kemudiannya menyatakan perkara berikut :
“Ya Allah, sesungguhnya akulah orang yang pertama-tama sekali menghidupkan kembali Sunnah-sunnahMu setelah mereka hapuskan perintah tersebut.”

Ia diucapkan setelah Abdullah bin Salam r.a.,salah seorang pendita Yahudi yang memeluk Islam membongkarkan pembohongan golongan agama Yahudi yang menukar hukum-hukum Tuhan dengan hukum-hukum moderate dan liberal mengikut hawa nafsu mereka.

Hadis tersebut merupakan hadis yang menjadi Asbabun Nuzul ayat 41 surah al Maidah dan dicatatkan di dalam Sahih Bukhari dan Muslim 1.

Pelampau Kristian di Malaysia bersatu menentang hukuman Tuhan. Mereka tidak mengikuti pesan Jesus kepada mereka. Jelas mereka ini adalah pelampau.

Undang-Undang Negara Mesti Dihormati
Apabila Jesus mengatakan hak negara mesti diberikan kepada negara dan dihormati, mereka saban minggu dan hari mencabar dan menentang undang-undang negara dan memaksa undang-undang negara untuk mengikuti kehendak mereka.

Jesus mengatakannya di dalam Mark (Markus) fasal 12.

17. And Jesus said to them, "Render to Caesar the things that are Caesar's, and to God the things that are God's." And they were amazed at Him.

Mereka tidak mengikuti pesannya. Jelas mereka ini adalah pelampau.

Elakkan Konfrontasi
Apabila Jesus memberi pesan supaya mengelakkan konfrontasi, mereka pula setiap hari, saat dan masa menimbulkan isu-isu tegang supaya konfrontasi antara golongan Islam dan Kristian dapat terus dipanaskan supaya mereka boleh menangguk di air yang keruh apabila tiba musim pilihanraya nanti.

Jesus mengatakannya di dalam Matthew (Matius) Fasal 5 ayat 35.

35. But I say unto you, That ye resist not with evil, but whosoever shall smite thee on thy right cheek, turn to him the other also.

Inilah dia mereka. Mereka tidak mengikuti pesannya. Jelas mereka ini adalah pelampau.

Apa Kata Jesus Mengenai Golongan Ini Di Kemudian Nanti?

Jesus, di dalam kitab mereka menyatakan akan wujud golongan manusia yang sentiasa perasan diri mereka berjuang dan melakukan setiap sesuatu atas namanya. Tetapi, pada hakikatnya, mereka itulah pelaku perbuatan jahat dan kerasukan syaitan.

Jesus menyatakannya di dalam Matthew fasal 7 ayat 22 hingga 23.

22 On that day many will say to me, ‘Lord, Lord, did we not prophesy in your name, and cast out demons in your name, and do many mighty works in your name?’ 23 And then will I declare to them, ‘I never knew you; depart from me, you workers of lawlessness.’

Amat jelas, Jesus sendiri melabelkan mereka sebagai golongan pembuat kejahatan.
Lihat sahaja sikap mereka-mereka ini disekeliling kita. Kewujudan mereka-mereka ini tidak membawa sebarang kebaikan kepada agama mereka, agama pihak lain dan negara.

Mereka tidak menghormati hukum dan aturan agama mereka. Mereka tidak menghormati agama orang lain dan mereka juga meludah undang-undang negara setiap hari.

Kenapa mereka boleh terus bebas bersikap demikian?

Jawapannya mudah, mereka bukanlah pengikut Jesus dalam erti kata dan keimanan yang sebenar. Mereka menjadi besar kepala di sini kerana ada di antara politikus kita di sini, telah sepenuhnya beriman dengan hakikat bahawa peti undi itulah tuhan yang menentukan jatuh bangun dan naik turun sesebuah pemerintahan.

Berhenti daripada terus bersikap lembut dengan golongan pelampau dan melayan semua kehendak-kehendak pelampau mereka.Pelampau Kristian yang masih berkeras mahu menentang undang-undang negara, menghina sistem mahkamah, menghina Ke Esaan Allah dengan menyabitkanNya dengan makhluk tiga dalam satu, sentiasa mengapi-apikan api kemarahan dan kebencian antara agama dengan sikap keras kepala mereka, mereka-mereka ini jelas bukan hanya tidak hormat kepada prinsip-prinsip Rukun Negara, malah mereka menentang ajaran yang dipesankan oleh Jesus sendiri kepada mereka sepertimana yang dibentangkan di atas.
Kepada pemerintah, sila ambil tindakan segera ke atas penghasut-penghasut yang terus menghasut rakyat beragama Kristian untuk terus menerus menghina Allah dalam cara mencemarkan namaNya yang suci di dalam agama mereka.

Tidak perlu takut untuk bertindak tegas. Ingat! Peti undi bukan Tuhan!


Nota kaki :


1)      Al Barra` bin 'Azib dia berkata, "Suatu ketika seorang Yahudi yang dicat hitam dan didera lewat di hadapan Nabi s.a.w., kemudian beliau memanggil mereka seraya bersabda: "Beginikah hukuman zina yang kalian dapati dalam kitab Taurat kalian?" mereka menjawab, "Ya benar." Lalu beliau memanggil seorang laki-laki yang tergolong dari ulama mereka, beliau bertanya: "Aku mengharap kamu mau bersumpah dengan nama Allah yang telah menurunkan kitab Taurat kepada Musa, betulkah begini caranya hukuman zina yang kalian dapati dalam kitab tauratmu?" dia menjawab, "Tidak, seandainya anda tidak menyumpahku dengan nama Allah, aku tidak akan mengatakan yang sebenarnya kepada anda. Dan yang kami ketahui dalam kitab Taurat, hukumannya adalah rajam, akan tetapi biasanya hukuman itu tidak berlaku bagi pembesar-pembesar kami, jika yang tertangkap itu dari pembesar, maka kami biarkan begitu saja, akan tetapi jika yang tertangkap rakyat kecil maka kami tegakkan hukum sesuai Taurat. Akhirnya kami bermusyawarah, membicarakan hukum yang dapat kami tegakkan bagi pembesar dan rakyat biasa. Lalu kami putuskan untuk membuat hitam tubuh dan mendera pelaku zina sebagai pengganti hukum rajam."

Setelah laki-laki itu selesai bicara, maka Rasulullah s.a.w. bersabda: "Ya Allah, sesungguhnya akulah orang yang pertama-tama menghidupkan kembali sunnah-Mu setelah mereka hapus perintah tersebut."

 Setelah itu, beliau memerintahkan supaya Yahudi yang berzina itu dihukum rajam, lalu Allah 'azza wajalla menurunkan ayat: '(Wahai rasul, janganlah kamu merasa sedih, karena orang-orang yang bersegera menuju kekafiran -hingga firman-Nya- Jika diberikan ini kepadamu, maka terimalah) ' (Al Maidah: 41).

Orang-orang Yahudi berkata, "Datanglah kalian kepada Muhammad s.a.w., jika beliau memutuskan hukuman kepadamu dengan menghitamkan tubuh dan didera, maka terimalah, namun jika dia berfatwa kepadamu dengan hukuman rajam, maka waspadalah.

Maka Allah Ta'ala menurunkan ayat: '(Barangsiapa tidak berhukum dengan sesuatu yang telah di turunkan Allah, maka mereka itu adalah orang-orang yang kafir. Dan barangsiapa tidak berhukum dengan sesuatu yang telah diturunkan Allah, maka mereka itu adalah orang-orang yang Zhalim. Dan barangsiapa tidak berhukum dengan sesuatu yang telah di turunkan Allah, maka mereka itu adalah orang-orang yang fasik' (Qs. Al Maidah: 44- 47). Hal ini juga berlaku kepada orang-orang kafir semuanya."


Al A'masy dengan isnad seperti ini sampai kepada perkataannya, "Lalu Nabi shallallahu 'alaihi wasallam memerintahkan untuk merajmanya, akhirnya dia pun dirajam." Dan tidak menyebutkan sesuatu setelahnya seperti turunnya ayat." (Sahih Muslim)

Berminat.. Sebarkan Supaya Manfaatnya Lebih Meluas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email