Wednesday, March 12, 2014

MH370 : Diego Garcia & Cerita Kapal Terbang

Bismillahir Rahmanir Raheem..

Setahun yang lalu, saya menulis tentang pulau ini. Saya mengaitkannya dengan pulau di mana Tamim Ad Dari terdampar lalu bertemu dengan Al Jasassah dan Dajjal. Al Jassasah, ada yang menafsirkannya sebagai pengintip.

Diego Garcia sejak sekian lama merupakan tempat di mana, bot, sampan dan kapal-kapal hilang dan ‘hilang’. Dahulunya, ada penduduk asli di situ. Kemudian mereka dihalau British. Selepas itu British ‘dihalau’ keluar sebahagian daripadanya melalui satu perjanjian dengan pihak Amerika Syarikat.

Pulau itu kini menempatkan pengkalan tentera Amerika. Sebuah pengkalan tentera yang jarang diketahui pihak awam. Sebuah pengkalan tentera yang meresahkan pihak Kerajaan China.

Melihat isu-isu yang berlaku lewat seminggu ini dengan kehilangan penerbangan MH370, lawatan Barrack Obama yang dijadualkan pada April 2014, perundingan perjanjian TPPA yang masih belum dimuktamadkan, hubungan China dan Malaysia yang cuba dikeruhkan melalui isu kehilangan penerbangan ini, fikiran saya melayang ke Diego Garcia. Tidak perlu kepada buluh runcing, bubu, jala, pukat tunda dan sebagainya untuk mengetahui dengan lebih dekat apa yang berlaku.

Penulisan saya pada tahun lepas, 2013 memberikan amaran bahawa False Flag akan dijalankan selepas semua usaha ‘regime change’ gagal. Boleh baca semula apa yang saya amarankan di dalam penulisan di bawah. Saya menulis tentangnya sebelum semua ini berlaku.




Pagi ini, apabila berita memuatkan bahawa penerbangan MH370 berpatah balik ke Selat Melaka dan radar menunjukkan kali terakhir ia dikesan di Pulau Perak, seluruh ingatan saya hanya teringat kepada amaran yang saya berikan tahun lepas.

Pulau Diego Garcia, sebuah pulau indah untuk bercuti-cuti. Cuma mereka yang ‘dijemput’ ke sana boleh bersantai di situ.

Obama telah menyelesaikan masalah Osama ben Laden yang menjadi Phantom of The Opera gerakan memerangi keganasan dalam drama dan filem Amerika yang dimainkan seluruh dunia. Mungkinkah April ini, Obama sekali lagi menjadi hero tanpa seluar dalam merah diluar, menyelesaikan kebuntuan dan tekanan ke atas Malaysia kali ini.

Jika demikian, apa harga yang perlu dibayar untuk upah superhero tersebut? LGBT, hak sama rata sama rasa, hak menanam benih diluar kebun yang subur menjadi hak yang tidak boleh didakwa, dasar pro Amerika melalui pelbagai perjanjian, penggadaian Selat Melaka  sebagaimana Terusan Panama dan Suez dikawal mereka, dasar anti China, hak untuk murtad dan sebagainya yang selama ini cuba dipertahankan? Wallahua’lam.

Teringat kata-kata Joker di dalam filem Dark Knight lakonan Heath Ledger..

“If you’re good at something, never do it for free..”



Susahlah dunia jika ‘superhero’ juga datang menuntut 'upah'.


Hidup atau mati, Allah yang menentukan. Hilang atau jumpa, hanya Allah yang menentukannya. Tetapi Allah dan RasulNya berpesan dengan kita tentang bahaya serta kejahatan Yakjuj dan Makjuj serta tipu daya Dajjal. Bukankah Rasulullah s.a.w. telah berpesan dengan satu sifat Dajjal bahawa dia juga 'boleh mematikan dan menghidupkan' sesiapa sahaja yang dia mahu? Bukankah di dalam cerita-cerita yang disampaikan Rasulullah s.a.w. telah disebutkan bagaimana individu-individu yang mengaku diri mereka Tuhan, membuktikan kepada khalayak bahawa mereka juga mempunyai kemampuan untuk 'menghidupkan dan mematikan'? Ingat cara Namrud berhujah dengan Nabi Ibrahim a.s. tentang bagaimana dia 'menghidupkan dan bagaimana dia mematikan'?

Diego Garcia… Diego Garcia.. entah apa lagi yang ada di Diego Garcia..




Segalanya berada dalam pengetahuan Allah. Allah sahaja yang Maha Mengetahui. Semoga orang-orang yang tidak bersalah terselamat dalam apa jua keadaan dan yang bersalah mendapat balasannya.


  © 2007 - 2014 Muhammad Ibn 'Az. Hakcipta terpelihara. 

Perhatian... Kepada pembaca yang berminat untuk menyalin artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini ke mana-mana blog-blog atau email bagi tujuan perkongsian ilmu dan dakwah dan bukan bagi tujuan komersil, anda dibenarkan untuk berbuat demikian dan pihak kami berharap agar pihak anda dapat menyatakan dengan jelas www.satuhala.blogspot.com sebagai sumber artikel-artikel ini diambil. Semua artikel dalam blog ini merupakan hasil karya Muhammad Ibn 'Az. Semoga semua ilmu yang dikongsi akan memberi manfaat kepada semua. Semua artikel hasil karya Muhammad Ibn 'Az didalam blog ini ini dilindungi dibawah Akta Hakcipta 1987. Semua penulisan di dalam blog ini ditulis dan digarapkan bagi tujuan membantu semua orang Islam dan pihak-pihak yang mahu memahami Islam menangkis fitnah, propaganda, polemik yang cuba ditimbulkan serta bagi membantu menyedarkan muslim tentang apa sahaja perkara yang sedang berlaku disekeliling mereka. Jika terdapat rakan-rakan pengunjung yang bukan Islam mendapati isikandungan penulisan di dalam blog ini tidak selari dengan apa yang difahami mereka di dalam agama mereka, mereka bolehlah membuat kajian dan penelitian sendiri, termasuk mendapatkan rujukan dari pihak yang professional dan pakar di dalam bidang mereka bagi mendapat satu kepastian jelas untuk membantu mereka membuat penilaian. Setiap manusia diberikan kebebasan untuk memilih apa yang betul dan benar untuk menjadi pegangan hidup mereka. Jadi, carilah kebenaran dengan membuat kajian, penelitian dan siasatan sendiri supaya dapat membantu anda mencapai satu keputusan yang tidak dipaksakan oleh mana-mana manusia untuk anda mengikutinya. Setiap jalan yang dipilih adalah atas keputusan anda setelah penilaian dan kajian memberikan satu bentuk kepuasan kepada akal fikiran anda sebagai manusia di dalam mencari kebenaran. Blog ini dan segala isikandungannya adalah untuk Muslim. Sebagai penulis blog ini, saya sudah mengambil segala langkah mengikut kemampuan, pengetahuan serta keupayaan saya untuk memastikan setiap penulisan di dalam blog ini keseluruhan strukturnya memaparkan isikandungan yang benar. Tetapi saya ingin menegaskan kepada semua pengunjung supaya semua isikandungan blog ini ditelitikan, diperiksa dan dikaji terlebih dahulu sebelum membuat sebarang keputusan untuk menggunakannya dan mempercayainya. Semua pengunjung dinasihatkan untuk mencari kebenaran melalui penelitian, kajian, pemeriksaan dan kepastian sendiri. Jadikan ini sebagai satu budaya. Sebagai manusia, kesilapan boleh berlaku di mana-mana dan pada bila-bila masa. Sekiranya ada kesilapan, saya memohon jutaan maaf dan harap dapat maklumkan supaya dapat diperbetulkan. Terima kasih atas kunjungan anda.

59 comments:

Salam tuan,

Saya ada buat sedikit perkiraan kasar melalui Google Earth. Angka berikut anggaran sahaja:

KLIA <-> Beijing = 4365km

KLIA <-> Lokasi terakhir pesawat dikesan antara sempadan M'sia & Vietnam = 560km.

Katakan pesawat dihijack dan dibawa ke Diego Garcia (DG):

Last koordinat <-> DG = 3830km

Total distance = 3830+560 = 4390km
Mengambil kira lebihan minyak selama 2 jam, cukup untuk dilencongkan ke Diego Garcia.

Sekiranya pesawat terbang secara garis lurus dari lokasi terakhir dikesan ke DG, maka pesawat akan melalui ruang udara Pulau Pinang, sepertimana yg disyaki oleh pihak berkuasa. Jarak laluan ini dari Pulau Perak sekitar 80km. Namum melalui laluan ini, plus altitud penerbangan rendah untuk mengelak radar, pesawat kemungkinan berisiko tinggi untuk melanggar gunung di Sumatera.

Jika pesawat dilencongkan sedikit untuk mengelak gunung di sumatera dan dikesan radar Indonesia, pesawat tersebut akan melalui sekitar Pulau Perak seperti yg di kesan radar tentera Malaysia. Selepas melepasi sumatera pesawat dilencongkan terus ke arah Diego Garcia.

Tapi ini hanya teori semata-mata sebagai senario JIKA pesawat menuju ke Diego Garcia.
 
Assalam sdr,

Maaf sebab pertanyaan saya bukan tentang topik diatas tetapi tentang post sdr tentang maksud panji jalur gemilang..ini quote sdr dari post tersebut http://satuhala.blogspot.com/2013/05/terbalikkan-bendera-apa-hak-legitimasi :

"dan jika mereka faham apa maksud-maksud rahsia disebalik panji Jalur Gemilang tersebut, mereka tidak akan bertepuk gembira dengan perbuatan di atas."

Boleh sdr huraikan maksud2 rahsia tersebut?
 
btul & mmang tramat lojik. misi menundukkan china & sekaligus menawan laut yg skligus jadi laluan utama prdagangan dunia . masyaALLAH!
 
ada betulnya..... masyaALLAH. izin share ya saudara...
 
Wa'alaikumsalam Saudara Fadzly,
Saya juga ada buat beberapa pengiraan secara anggaran..

Diego Garcia memang di dalam jangkauan MH370.

Point Air Turn Back juga berada dalam pengiraan yang menunjukkan jarak perjalanan sudah diambil kira utk memastikan kemungkinan penerbangan tu sampai ke DG.

Banyak sebab yg lojik menyebabkan saya menyatakan ia ada kaitan dgn arah DG.

Malah saya sudah nyatakan tentang ini sejak 2013.
 
Wa'alaikumsalam Saudara Salem,

Itu nanti saya ceritakan.. In Sya Allah.. masanya belum sesuai dan mungkin menimbulkan kontroversi kalau diceritakan buat masa ini..

In Sya Allah.. jika selalu ke sini, akan datang masanya saya jelas..
 
Silawati Ibrahim..

Itu yg cuba saya sampaikan sejak sekian lama.. malah bertahun2 sebelum tragedi ini terjadi, saya sudah beri amaran bahawa sesuatu yg ada hubung kait dgn semua faktor2 tersebut akan berlaku..

Utk apa yg berlaku ke atas MH370, ia satu insiden malang..

Allah jua yang mengetahui hidup dan mati setiap makhluk. Allah jua yang Maha Mengetahui semua yang dirahsiakan makhluk2NYa..

Kpdnya kita berserah untuk perlindungan dan kebahagiaan..
 
As salam sdr Imran,

Satu ulasan yg menarik..since tiada tanda2 pesawat terhempas di laut maupun daratan..kemungkinan pesawat telah diarah divert ke diego garcia adalah munasabah..

Cuma kesian dengan rakyat marhein yang terlalu taksub dgn politikus yg suka memperlekehkan apa yg terjadi disebabkan salah sesuatu pihak...

Setiap apa yang berlaku mesti bersebab..tapi yg selalu diperkatakan adalah dosa yg di pikul di satu pihak..padahal segala kerosakan yang berlaku dimuka bumi adalah disebabkan oleh tangan-tangan manusia..betulkan kalau saya salah..
 
Salam

Dajjal tidak dapat menghidupkan atau mematikan..cuma keupayaan teknologi perubatan dia yang jauh
tersangat maju dari kehidupan kita atau dengan kata lain teknologi alien (dajjal hanyalah manusia biasa). Dia boleh membelah manusia dari kepala sampai ke kaki dan
kemudian menyambungkan semula tanpa masalah.. kalau kita confirm la dah mati orang tu.. sebab
tu la dikatakan nyawa atau roh hanya Allah yang pegang dan Allah hanya bagi pengetahuan
yang sedikit tentang roh. Kalau tak, dah lama dimanipulasikan oleh Dajjal untuk menjahanamkan manusia.

Sebagai perbandingan, teknologi handphone canggih yang ada sekarang mana mungkin orang yang hidup di abad ke 16, 17 18 kata benda tu wujud dan boleh bercakap dengan orang yang beribu batu jauhnya..mungkin mereka akan mengatakan benda tu magic.. so sekarang terbukti.
 
Adakah 2 lelaki yg didakwa sebagai rakyat Iran yg menggunakan passport palsu... Adakah mereka benar2 warganegara Iran atau sengaja diprovokasikan utk memburukkan Iran. Adakah mereka sebenarnya agen2 Amerika atau Israel. Jangan kita lupa bagaimana mereka merancang 911.... Mereka juga boleh merancang kehilangan MH370 ini juga kan..... ErmMmmm....
 
semoga Allah melindungi kita semua terima kasih atas coretan ini
 
Salam... Sy turut merasakan kebimbangan terhadap keselamatan negara.. Isunya banyak pihak dtg memberi pertolongan.. Jika benar2 pertolongan terima ksh.. Tetapi persoalanya yg bermain difikiran sy.. Adakah logik data2 rahsia negara kita secara teknikalnya boleh di muat turun oleh negara luar kerana akses yg di berikan satelit kita.. Secara terus kerana perkongsian data untuk mncari mh370
 
Nice one...Pray For MH370

[Brunei Darussalam]
 
Kami turut berdoa, semoga kebenaran akan segera diungkap dan Allah akan membalas sesuai dgn niat masing²...

Brunei Darussala
 
no wonder kehilangan pesawat ni penuh dengan misteri.. kehilangan pada masa yang sangat tepat sebab mcm ada kaitan dgn isu di malaysia cth isu kalimah Allah, comango, politik anuwar etc.. tetiba macam pelik sbb kita tgh cari kat laut china selatan tetiba dh p ke laut hindi.. i new there must sumthg went wrong.. saya dh lama nk tggu artikel tbaru tuan bkenaan isu ni.. n my thougt with u is same... tp apa2 pn hny ALLAH swt yg maha mengetahui ttg perkara ini.. cma saya mengharapkan agar malaysia masih kekal aman n tidak dpengaruhi org luar.. moga mangsa2 yg dlm pesawat tu dijumpai semula secepat mungkin kepangkuan family samada hidup @ meninggal dunia.. amin....
 
Four days after a missing flight, a patent is approved by the Patent Office for maximizing dies on a wafer. 4 of the 5 Patent holders are Chinese employees of Freescale Semiconductor of Austin TX. Patent is divided up on 20% increments to 5 holders. Peidong Wang, Suzhou, China, (20%) Zhijun Chen, Suzhou, China, (20%) Zhihong Cheng, Suzhou, China, (20%) Li Ying, Suzhou, China, (20%) Freescale Semiconductor (20%) If a patent holder dies, then the remaining holders equally share the dividends of the deceased if not disputed in a will. If 4 of the 5 dies, then the remaining 1 Patent holder gets 100% of the wealth of the patent. That remaining live Patent holder is Freescale Semiconductor.

Who owns Freescale Semiconductor ?? Jacob Rothschild through Blackstone who owns Freescale. Here is your motive for the missing Beijing plane. As all 4 Chinese members of the Patent were passengers on the missing plane. Patent holders can alter the proceeds legally by passing wealth to their heirs. However, they cannot do so until the Patent is approved. So when the plane went missing, the patent had not been approved. Thus, Rothschild gets 100% of Patent once Patent holders declared deceased. Rothschild, you are an evil bastard..

http://www.cabaltimes.com/2014/03/12/ma370-redirected-to-diego-garcia/
 
t.kasih atas bals komen dri saudara...
isu politik malaysia ada pasang surutnya...mcm jdi 1 kebetulan atau terancang mh370 hilang,anuar dijatuhkan hukuman & pilihanraya don kajang.. mcm smua ada hubung kait pula...sy searh map goegle tntang diego garcia,yang trsuratnya nmpak tapi trsirat belum pasti.. diego garcia di lautan Hindi dpat mereka tawan inikan pula malaysia.. jika kita tidak brsatu hati dalam mempertahankan negara yg kita cintai.. tengok jalh bomoh gila glamor hanya nk cri publisiti dengan alat2nya amat menjenkelkan.. NAUZUBILLAH!
 
Rothschild is the offspring/seeds of Dajjal laknatullah...

We are living in the end of the worlds era...
May Allah s.w.t protect us from the fitnah of Dajjal laknatullah.
 
Ini pendapat saya...teori DG saya terima dan yakin mungkin berlaku...mungkin juga dilencongkan ke mana pengkalan lain selesai proses tambahan minyak dilakukan. tp saya jangkakan ini, hijacked ini dilakukan dengan kerjasama "org2 besar dalam Malaysia sendiri". Mungkin pada US dia ada kepengtingan sendiri dan juga org2 besar dalam Malaysia ini juga ada kepentingan juga dalam memesongkan fikiran rakyat yg tengah memberontak dengan perbagai isu... nak Hijacked memang sangat susah dan sedikit silap undang padah...tp Hijacked kali seperti terlalu mudah utk dilakukan.. Kita dpt lihat pencangahan dari sudut menganalpasti arah dan arahan2 SAR yg kalam kabut seolah-olah seperti mahu menyembunyikan terus pesawat ini supaya usaha SAR menjadi jalan buntu...
 
Sy rasala kn..kesan minyk tumpah 2..mungkin minyk yg di isi dr udara..wallahualam..
 
Mael,
Saya setuju dgn pndapat sedara. Khutbah Jumaat smlm dlm sebuah masjid taksub nyatakan bhw kapal terbang MH370 hilang itu adalah balasan Allah krn hukum penjarakan seseorang yg ditaksubi mrk.

Jika itu, kaedahnya utk menyatakan dia dizalimi pada 2014, bukankah bermakna dia benar2 melakukan kesalahan tersebut pada 1999. Lojiknya, 1999 tiada kapal terbang hilang atau bala besar menimpa negara.. Inilah masalahnya bila melacurkan agama demi kepentingan nafsu perut dan kemaluan.
 
Hamba Allah March 14, 2014 at 2:19 AM,
Jika baca dgn teliti pernyataan saya, Dajjal boleh 'menghidupkan dan mematikan', saya bercakap tentang istidraj yg dimilikinya. Lagi pula mgkin saudara terlepas pandang open quote dan penutup quote yang saya guna bersama contoh bagaimana manusia2 yg mengaku diri mereka tuhan pada zaman silam 'menghidupkan dan mematikan' mrk2 yg menentangnya.

Wallahua'lam.
 
Ameen... Phat
 
Hamba Allah March 14, 2014 at 10:19 AM ,

Secara jelas saya sgt bersetuju dgn saudara. Sya melihat isu ini juga sedang digunakan oleh pihak2 berkepentingan untuk menangguk di air yang keruh.

Gerakan dajjal sememangnya handal dgn kemahiran shooting two birds with a single shot.

Kehilangan MH370 juga digunakan oleh mrk utk perkara2 berikut :

1. Mengkaji sistem pertahan negara2 terlibat dirantau ini terutamanya Malaysia dan China bg persediaan untuk maklumat perang rantau ini yang dirancangkan tidak lama dr sekarang. Ingat, kekuatan armada Amerika Syarikat sebanyak 50% kekuatan keseluruhan mereka sudah ditempat di sini sejak 2013.

2. Ini juga sebahagian daripada operasi merisik dan mopping up sebarang ancaman yang boleh memudaratkan kedudukan Amerika dan menyediakan rantau ini untuk dikunjungi secara selamat oleh Presiden mereka pada April ini.

3. Menggunakan alasan kehilangan MH370 sebagai alasan utk campurtangan aktif mrk dirantau ini atas alasan memerangi keganasan.

4. Mengeruhkan hubungan Malaysia salah satu ring of pearls China dgn China.

5. Menguasai selat Melaka.

6. Menekan dasar pro Amerika dan anti China di dalam kerajaan Malaysia.

byk perkara lg.. tetapi itu semua akan dijelaskan setelah satu persatu perkara itu timbul dengan lebih jelas.. In Sha Allah..

Wallahua'lam..
 
Sapura Yussof,
Terima kasih atas doa dan ingatan.. semoga rantau ini, rantau kita dan leluhur kita yang sentiasa beragama dan kekal dgn Islam, akan sentiasa di bawah perlindungan Allah pada setiap saat dan masa..

Ameen Ya Rabbal 'Alameen..
 
Hasanah,

Salah satu key point yg perlu diambil perhatian ialah timing perkara itu berlaku. Ia tepat sebagaimana yang telah saya jangkakan di dalam artikel "Malaysia, Selat Melaka dan Tokong Demokrasi Amerikan,"

Dalam penulisan itu, saya meletakkan timeline satu bentuk false flag akan dijalankan oleh gerakan dajjal setelah boneka mereka hilang keupayaan untuk terus memberi mereka harapan kepada perubahab rejim dan dasar yang lebih pro Amerika di sini.

Negara ini telah dirosakkan oleh anai-anai yang telah diberikan cop halal oleh sebahagian daripada kita..

Saya setuju dgn pendapat saudari..

Semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah daripada bala dan malapetaka.. Ameen...
 
Lenggang Kangkung,
The patent holders theory could be part and parcel or the overall agenda.

But I do still believe that the incident is created to benefit the US and the hidden hands that using them as tool the most.

In most conspiracy theories, the one who benefited the most could be pinpointed as the main culprit.
 
Silawati Ibrahim,
Memang mudah menawan Diego Darcia krn penduduknya tidak ramai, tiada keupayaan pertahanan serta tiada hubungan diplomatik dengan mana-mana negara kuasa besar..

Dalam isu Malaysia, kita mempunyai hubungan yang baik dengan banyak negara terutamanya China yang juga superpower dunia..

Sukar bg US menguasai kita kecuali meruntuhkan kesatuan kita dari dalam.. Itu MO mereka sejak zaman berzaman..
 
Hamba Allah March 15, 2014 at 12:59 AM,

Dalam mengkaji dan menentukan siapa yang boleh kita lihat terlibat dalam isu ini, ada satu prinsip yg digunakan oleh golongan pengkaji teori2 konspirasi utk menentukan tangan siapa yg menjalankan semua ini.

1. Siapa yang paling banyak mendapat untung dalam hal ini dengan 'Follow the trace of money'

Secara mudah dan tak perlu kita gunakan jargon 2 yg susah utk org awam fahami, kita gunakan kaedah yg digunakan Sherlock Holmes, watak dalam nevel2 popular Sir Arthur Conan Doyle..

Sherlock Holmes berkata :

How often have I said to you that when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?

lalu, mari kita keluarkan satu persatu negara dan pihak yg tidak mendapat untung dalamhal ini supaya pihak yg mendapat untung paling tinggi dikenalpasti..

1. Malaysia dan pemerintah Malaysia:
Hal ini telah menyebabkan negara dikutuk dunia. Saham Mas jatuh. Negara dipersenda-sendakan. Keupayaan negara dalam menangani krisis cuba dipotretkan media barat sebagai tidak cekap..

Hubungan Malaysia dan China melalui fasa tekanan sedangkan China selama ini baik dan membantu Malaysia dalam menangani penjajahan lapitalis uncle sam selama ini.

Kekuatan aset pertahanan Malaysia yg seharusnya menjadi rahsia negara kini terdedah. Keupayaan Malaysia menangani krisis terdedah. Bentuk pemikiran rakyat Malaysia semasa menghadapi krisis terdedah utk dinilaikan pakar psikologi perang.

Apakah ada keuntungan di situ? mengatakan isu besar macam ini hanya untuk menutup kebuasan nafsu seorang proksi gerakan dajjal adalah tidak masuk akal dan susah diterima..

Tidak sama sekali.. jadi kita ketepikan dulu negara ini.

2. China, sedang berada dalam kedudukan yang sama dgn Malaysia. Malaysia String of Pearls China dan negara yg kuasai selat Melaka. Selat Melaka ialah saluran nafas kekuatan ekonomi China. Dgn runtuhnya String of Pearls ini, maka kekuatan China boleh dirosotkan sedikit demi sedikit sptmana Russi diruntuhkan dulu bila Warsaw pact mereka diruntuhkan satu ketika dulu..

China mendapat tekanan rakyatnya. Sentimen anti Malaysia menebal di China. Kekuatan serta kemampuan pertahanan China dirantau ini seedikit sebanyak terdedah. Krn itulah China sgt berhati2 dgn keupayaan perisikan mrk utk tidak mengeluarkan sebarang imej satelit, radar dan keupayaan pertahanan untuk diskrutini barat.

Jadi, apakah China mendapat untung dalam hal ini? Tidak sama sekali..
mengatakan isu besar macam ini hanya untuk menutup kebuasan nafsu seorang proksi gerakan dajjal adalah tidak masuk akal dan susah diterima..

smb. bawah

 
samb. dr atas

3. lain negara Asia tenggara? Tiada kena mengena kecuali Singapura dan Thailand yg kini mempunyai akses kekuatan radar tentera Malaysia.

4. Russia..?
Russia sekutu China. Russia sdg berhadapan Krisis di Crimea dgn pertembungan mereka dgn boneka2 Amerika yg mahukan Ukraine menjadi pro Amerika dan Euro dr menjadi pro Russia. Russia sudah masuk ke Crimea utk menguatkan kedudukan mrk. Satu sufat US ialah mrk tidak berani berperang secara berdepan dgn mana2 negara kuasa besar kecuali melalui permainan proksi dan agenda halus yg merosakkan kekuatan sesebuah negara musuh. Russia pernah dituntuhkan melalui keruntuhan Warsaw pact. Russia sedang dilihat barat sedang kumpulkan kekuatan utk membina Russia 2.0. kembali dan membawa negara itu kepada kegemilangan lama.. Itu yg US takutkan. Dgn krisis di Crimea, Russia perlukan sekutu setelah sekutu mrk Syria, Libya, Iran sedang hadapi krisis. China sdg diletakkan dalam keadaan mgkin bakal berkrisis dgn sentimen rakyat mereka krn gagal menangani isu MH370 ini kerana hubungan baik dgn Malaysia. Jd, apakah Russia akan mendapat manfaat?

jadi utk mengatakan isu besar macam ini hanya untuk menutup kebuasan nafsu seorang proksi gerakan dajjal adalah tidak masuk akal dan susah diterima..

5. Amerika dan sekutu mrk..?
Sebagaimana yg telah sya jelaskan dlm artikel diatas dan yg berkait dgnnya serta di dalam ruangan komen, jelas Amerika mendapat untuk paling besar di dalam isu ini.

Malah pada 2013 lagi telah saya lakarkan satu timeline bila Amerika akan memulakan tindakan menjalankan kerja2 false flag mrk disini. Pada 2013, telah sya nyatakan dgn jelas, sebaik plan pertama mereka untuk membuat pertukaran rejim gagal dgn boneka mereka dilihat tidak lagi mampu menjalankan perubahan kepimpinan negara utk mengubah negara ini menjadi pro amerika, maka plan kedua akn dijalankan segera.

Lihat sahaja tarikh kejadian ini berlaku bilamana boneka mrk yg telah dididik dan dibiayai mereka sejak 4 dekad yg lalu, hilang masa depan kuasa politik. lantas mereka
terus menjalankan plan false flag ini. Bukan hari ini saya menyatakannya, tetapi saya telah beri amaran tentang perkara ini sejak 2013 bahawa kemungkinan perkara ini akan berlaku adalah dekat. dan ia telah pun berlaku..

Kita perlu guna akal untuk memerhati dan menyelidiki fakta sebelum melompat kepada konklusi yang mengorbit kepada segala-galanya adalah untuk menutup kemarahan 'rakyat' krn individu dgn nafsu perut dan kemaluan yg buas dihukum. Maafkan saya, jgn semudah itu menggunakan perkataan 'rakyat' untuk memukulrata seolah semua org menyokong segala kebejatan perbuatannya di tanahair.

Saya juga rakyat Malaysia dan saya tidak marah pun bila dia dihukum. Terlalu banyak kebejatan yg dilakukan mereka2 yg berada disekelilingnya. Yg paling utama ialah krn dia dan mrk2 disekelilingnya membiarkan satu golongan menghina Allah dengan merujukNya sebagai mempunyai anak dan namanya yang mulia diberikan kepada berhala lembu dan anjing.
 
Kesemua negara yg menghulurkan bantuan kecuali China merupakan sekutu kuat US..melihat keadaan akibat krisis di Crimea memperlihatkan Russia telah memperkemas kedudukan tentera mereka bagi tujuan menakluk Ukraine.

Terbaru, Euro Asia Military satu pact tentera terdiri drp Russia, China, Armenia dan Nargono Karbanakh telah membuka HQ mrk di Armenia ekoran krisis ini..Euro Asia Military ini ditubuh bg menyangi pact US dan NATO.

Mungkinkah US sedang cuba memperkukuh kedudukan bala tentera mrk didokong skutu mrk di sbelah sini? Kita maklum, US tiada naval base di Malaysia dan satu kesukaran utk kapal-kapal sekutu mrk melalui laluan Selat Melaka tanpa kelulusan Kerajaan yg sedia maklum tidak berpihak kpd mana-mana kuasa besar.

Maka US perlu lakukan sesuatu utk membolehkan kapal sekutu-sekutu mrk melalui Selat Melaka dgn mudah..Kiraan saya misi SAR #MH370 ini jalan keluar kpd masalah tersebut atas nama bantuan menjejaki pesawat yg hilang.

China telah dr awal memperkukuh kedudukan mereka di Laut China Selatan dan kita pernah dikejutkan dengan dakwaan kapal perang mrk sudah berada di kepulauan Spratly yg jd rebutan beberapa negara khusus Filipina, Japan dan Malaysia.

Pandangan sy ini diambil kira dari pemerhatian terhadap kesan krisis Crimea yg melibatkan dua kuasa besar iaitu Russia dan US. Ketika komen ini ditulis, kesepakatan masih gagal diperolehi dr siri perbincangan kedua-dua negara berkaitan penaklukan Russia terhadap Ukraine..

Vladimir Putin dgn dibantu beberapa penasihat setianya, bekas pegawai-pegawai KGB yg pernah berkhidmat bersama beliau era perang dingin mengambil tindakan drastik mengejutkan Rumah Putih.

Maka tindakan Vladimir Putin ini dibuat bukan sekadat berfikir sehari-dua..ini perancangan teliti..Maka kesannya bukan sekadar bertumpu di sebelah Eropah sahaja krn kepentingan mrk berdua telah merentasi Asia Tenggara..Politik dan Ekonomi..
 
assalammualaikum, rentetan bomoh yang begitu riak mengeluarkan kenyataan, apa pndangan saudara tentang itu?
 
Haikal Hakimi,
Terima kasih atas pendangan yang membina.

Sebagaimana yang telah saya jelaskan sejak 2013 berkenaan perkara ini, ia sentiasa ada kaitan dengan teknik meruntuhkan penguasaan negara yang dianggap sebagai ancaman kepada Amerika dan pakatan mereka.

Russia sebagaimana yg kita sedar sedang dalam usaha keras utk membina semula satu bentuk gabungan negara2 yg menyokong keberadaan Russia sama seperti kedudukan Warsaw Pact satu ketika dahulu.

Munculnya crisis di Ukraine dan Crimea merupakan tindak balas russia ke atas agenda pemisahan negara2 yang pro russia..

China memang sekutu paling kuat Russia. Sebarang usaha mahu memencilkan kekuatan Russia harus menghadang keupayaan Cina dalam menghulurkan bantuan dan menangani krisis.

Input saudara menambahbaik apa yg telah saya nyatakan sebelum ini.

MH370 sentiasa berkait dgn isu Russia-Ukraine, hubungan China-Malaysia dan penguasaan Selat Melaka. jangan lupa juga dgn dasar kerajaan yang kurang pro Amerika yg dirasakan uncle sam perlu diubah.

Obama akan datang April ini. Selain SAR, motif mrk ialah untuk mengetahui kekuatan aset pertahanan rantau ini. Kemampuan ketenteraan negara2 pro China di sini. Dan juga bertindak sebagai Mopping up sebarang ancaman kepada mana2 threat kepada pasukan presiden mrk yg akan berada di sini.

sebagaimana saudara nyatakan dengan benar, kita sudah termasuk dalam percaturan politik ini..

Cuma malang bagi kita, kita berhadapan dnegan musuh dari luar dan dalam.

TQ atas feedback membina. Saya amat menghargainya.



 
Silawati Ibrahim,
Tindakannya mungkin mahu menolong. Tetapi lebih banyak memalukan. Tetapi sekurang2nya kehadiran dia, boleh membuatkan kita tersenyum, tergelak sesama sendiri dan mengubat luka pedih menanggung beban isu ini.

Patut kita bersyukur adanya pihak2 yg boleh menghiburkan kita sepertinya dalam kedudukan yg tegang. Apa yg dilakukannya boleh dipertikaikan.

Tetapi, kita ambil sebagai hiburan setakat ini dan pastikan ia tidak berlaku lagi pada masa hadapan..

Bukankah laughter is the best medicine.. mujarab juga la tindakan bomoh ni, walaupun flight masih belum jumpa, lebih banyak merapu dan merepek, nampak seperti memalukan, tetapi dia berjaya membuat kita semua terhibur ketika hampir seluruh negara bersedih..

Syukur kita ada Tok Bomoh, Sultan Melaka dan Anuar Ibrahim untuk hiburkan kita dengan keletah mereka..
 
Salam...

Jika pengkomentar di sini punyai masa..saya sarankan agar menonton sebuah filem arahan Ben Affleck bertajuk 'ARGO'. Walaupun filem ini alat propaganda US utk merendahkan imej dan kredibiliti negara Republik Islam Iran namun jalan cerita yg ditonjolkan mampu memberi kita gambaran bagaimana telitinya badan risikan US iaitu CIA utk melindungi kepentingan mrk di sesebuah negara termasuk warganegara US itu sendiri.

Secara ringkas, filem itu mengisahkan bagaimana kakitangan Kedutaan US seramai 6 orang telah terperangkap di Iran setelah Kedutaan Iran ditakluk para penyokong Ayatollah Khomeini sewaktu pemberontakan terhadap kepimpinan Shah Iran...

6 warganegara US berjaya menyelinap keluar lalu bersembunyi di Kedutaan Kanada selama hampir setahun (tidak silap). Mrk tidak dpt keluar dr tempat persembunyian mrk setelah dilabel sebagai perisik bagi negara US di Iran yg membolehkan mrk digantung sehingga mati. Sebagai jln keluar, seorang ejen CIA telah diamanahkan utk membawa keenam-enam warganegara US ini dengan selamat tanpa dpt dikesan pihak berkuasa/perisik Iran.

Maka setelah mengambil kira pelbagai idea dan pandangan, ejen CIA tampil dgn idea membawa mrk keluar secara rahsia iaitu memberi identiti baru kpd kesemuanya iaitu sbg pelakon dan krew sebuah produksi filem berjudul 'ARGO'. Utk itu, ejen tersebut tlh merancang dgn teliti supaya filem itu benar2 wujud termaksud menubuhkan produksi filem yg punyai penerbit, pengarah, lakon layar dan skrip.

Ketelitian ini bg memberi gambaran bahwa filem 'ARGO' itu benar-benar wujud dan pengembaraan dilakukan di Iran. Menariknya mrk berjaya memperdaya kerajaan Iran walaupun keenam-enam kakitangan Kedutaan US yg terperangkap itu menjadi sasaran utama pihak berkuasa Iran.

Point utama saya mengenai filem ini harus dapat ditelah oleh semua pengkomentar di sini. Bagaimana CIA mampu memanipulasi sesuatu isu utk kepentingan mrk. Malah mrk dgn bersahaja mencetuskan sesuatu tindakan/pendekatan yg tidak dpt diramal oleh sesiapun. Dari segi penipuan identiti termasuk pemalsuan passport, mengalih perhatian umum, mencetuskan polemik, sabotaj, penyuluhan (espionage) dan sebagainya yg dikategorikan 'black ops'.

Dasar luas US tidak pernah berubah walaupun Presiden mrk silih berganti krn dasar luar mrk dibentuk bagi memelihara kepentingan negara US itu sendiri. Sebarang ancaman perlu dihapuskan dan imej superpower perlu dipelihara.

Krisis di Crimea sebagai petunjuk betapa gusarnya US berhadapan dgn Russia selepas era perang dingin. Kejatuhan Soviet Union memberi kelegaan sementara kpd US krn kuasa mrk tidak dpt diimbangi mana-mana negara. Namun, kemunculan China sebagai kuasa besar memberi tekanan semula malah lebih buruk lagi. Kekuatan ekonomi China menggusarkan US tambahan pula China turut memiliki angkatan bersenjata yg besar jumlahnya.

Dgn teknologi dimiliki China semakin maju, negara komunis itu menjadi ancaman baru kpd US. Kekuatan China di sebelah Asia telah memeningkan sekutu US spt Japan yg kerap ditekan China malah tindakan menakluk lautan China Selatan satu implikasi buruk kepada reputasi US sebagai kuasa besar dunia.

Dengan Russia mula menakluk Ukraine, US ternyata mati akal utk menangani isu berkenaan krn rancangan utk mengenakan sekatan ekonomi menerusi Blok EU boleh memburukkan keadaan. Dgn perkembangan ini, US dilihat berupaya menimbulkan satu peristiwa yg memberi kelebihan khususnya dri segi politik dan ketenteraan kpd mrk. Tidak mustahil mrk berhasrat utk 'tawar - menawar' dgn kerajaan China agar tidak terlibat dlm memberi sokongan kpd Russia berkaitan krisis di Crimea sekiranya US brcadang mengambil tindakan ketenteraan terhadap Russia kelak.

Namun, saya berharap agar komen saya di ruangan ini hanya sekadar teori dan minta Allah SWT melindungi kita semua dr fitnah Al-Masih Ad-Dajjal..Saya berharap agar para penumpang MH 370 dilindungi Allah SWT dan akan pulang ke pangkuan keluarga masing-masing satu hari nanti..Insha Allah..
 
Five (5) major technological communications military contractor companies have high-tech employees and executives on the MH370 passenger manifest, two (2) American and three (3) Asia Pacific – each strongly tied to military: China Telecom, Business Machines Corp., Austin-based Freescale, International Business Machines (IBM), ZTE Corp., and Huawei Technologies Co. Combined, they have 26 high-tech experts on the passenger manifest list, including two (2) executives. One of these companies refused to identify its employees onboard, and investigators also withheld those identities.

1) ChinaTelecom - Executive Hualian “Happy” Zhang, network planning vice president for China Telecom Global, is on the passenger manifest, number 207. Zhang was reportedly returning from Kuala Lumpur after signing a construction/maintenance agreement for Sea-Me-We-5, a submarine cable to stretch 20,000 km from Singapore to Europe. Fiber optic cables are of prime importance to U.S. military, NSA and intelligence agencies, with expanding operations requiring more and more bandwidth for spying and other operations. (Dana Priest, William Arkin,Top Secret America: The Rise of The New American Security State)

2) ZTE - Employee Li Yanlin, an engineer who is part of the company’s telecom gear installation and maintenance team boarded the plane. In May, 2010, India banned telecommunications firms from importing from ZTE and any other Chinese networking equipment companies due to fears that they were riddled with information-stealing spyware. Two years later, Reuters reported ZTE helped funnel software and hardware from US firms Oracle, Microsoft and Cisco Systems to the Iranian government in 2010 to build a $130m nation-wide surveillance system.  

4) Huawei - China-based telecom company with military ties has two employees on the manifest list, but declined identifying them. Not surprising considering its past spying for Chinese military. Huawei had to ”exit the U.S. market” last year after Congress’s House Intelligence Committee accused it of spying in the U.S. for China’s military. Based in Shenzhen in Guangdong province, China, Huawei is the world’s largest telecommunications equipment maker, employing 140,000 people world-wide. It’s a chief competitor to US-based firms like Cisco Systems, that’s seen Huawei eat into its market share, especially in developing markets.  

The committee investigated Huawei in 2012 due to: 1) it potentially including surveillance back doors in telecommunications equipment sold to the U.S. and 2) its CEO Ren Zhengfei having been a military technologist for the People’s Liberation Army, the military of the Communist Party of China (CPC).  

At the same time, the committee investigated ZTE, noting “companies around the United States” had experienced “odd or alerting incidents using Huawei or ZTE equipment.” The report alluded to classified intelligence even more damning. “This highlights a broader mistrust that China-based tech companies are connected with Chinese intelligence,” reported US News last year. “ Internet companies based in the U.S. may soon face a similar chilly reception in foreign markets following reports of the National Security Agency accessing data from American digital networks.” (Emphasis added) 

5) Freescale Semiconductor - major U.S. defense contractor based in Austin, has 20 employees on the passenger manifest, 12 Malaysian and 8 Chinese. 

6) International Business Machines Corp. (IBM) - a major U.S. defense contractor, has a passenger on the manifest list, an executive, Philip Wood, 50. He’d been working in Beijing, was about to start a new assignment in Kuala Lumpur, and visited his family in the U.S. the week before the missing plane operation. His family says it’s been communicating with the State Department and the embassy in Kuala Lumpur, but only knows about as much as everyone following the story.
 
A new report circulating in the Kremlin today prepared by the Main Intelligence Directorate of the General Staff of the Armed Forces (GRU) states that Aerospace Defence Forces (VKO) experts remain “puzzled” as to why the United States Navy “captured and then diverted” a Malaysia Airlines civilian aircraft from its intended flight-path to their vast and highly-secretive Indian Ocean base located on the Diego Garcia atoll.

According to this report, Malaysia Airlines Flight 370 (also marketed as China Southern Airlines flight 748 through a codeshare) was a scheduled passenger flight from Kuala Lumpur, Malaysia, to Beijing, China, when on 8 March this Boeing 777-200ER aircraft “disappeared” in flight with 227 passengers on board from 15 countries, most of whom were Chinese, and 12 crew members.

Interesting to note, this report says, was that Flight 370 was already under GRU “surveillance” after it received a “highly suspicious” cargo load that had been traced to the Indian Ocean nation Republic of Seychelles, and where it had previously been aboard the US-flagged container ship MV Maersk Alabama.

What first aroused GRU suspicions regarding the MV Maersk Alabama, this report continues, was that within 24-hours of off-loading this “highly suspicious” cargo load bound for Malaysia Airlines Flight 370, the two highly-trained US NavySeals assigned to protect it, Mark Daniel Kennedy, 43, and Jeffrey Keith Reynolds, 44, were found dead under “suspicious circumstances.”

Both Kennedy and Reynolds, this report says, were employed by the Virginia Beach, Virginia-based maritime security firm The Trident Group which was founded by US Navy Special Operations Personnel (SEAL’s) and Senior US Naval Surface Warfare Officers and has long been known by the GRU to protect vital transfers of both atomic and biological materials throughout the world.

Upon GRU “assests” confirming that this “highly suspicious” cargo was aboard Malaysia Airlines Flight 370 on 8 March, this report notes, Moscow notified China’s Ministry of State Security (MSS) of their concerns and received “assurances” that “all measures” would be taken as to ascertain what was being kept so hidden when this aircraft entered into their airspace.

However, this report says, and as yet for still unknown reasons, the MSS was preparing to divert Flight 370 from its scheduled destination of Beijing to Haikou Meilan International Airport (HAK) located in Hainan Province (aka Hainan Island).

Prior to entering the People Liberation Army (PLA) protected zones of the South China Sea known as the Spratly Islands, this report continues, Flight 370 “significantly deviated” from its flight course and was tracked by VKO satellites and radar flying into the Indian Ocean region and completing its nearly 3,447 kilometer (2,142 miles) flight to Diego Garcia.

Critical to note about Flight 370’s flight deviation, GRU experts in this report say, was that it occurred during the same time period that all of the Spratly Island mobile phone communications operated by China Mobile were being jammed.

China Mobile, it should be noted, extended phone coverage in the Spratly Islands in 2011 so that PLA soldiers stationed on the islands, fishermen, and merchant vessels within the area would be able to use mobile services, and can also provide assistance during storms and sea rescues.

As to how the US Navy was able to divert Flight 370 to its Diego Garcia base, this report says, appears to have been accomplished remotely as this Boeing 777-200ER aircraft is equipped with a fly-by-wire (FBW) system that replaces the conventional manual flight controls of an aircraft with an electronic interface allowing it to be controlled like any drone-type aircraft.

However, this report notes, though this aircraft can be controlled remotely, the same cannot be said of its communication systems which can only be shut down manually; and in the case of Flight 370, its data reporting system was shut down at 1:07 a.m., followed by its transponder (which transmits location and altitude) which was shut down at 1:21 a.m.
 
What remains “perplexing” about this incident, GRU analysts in this report say, are why the American mainstream media outlets have yet to demand from the Obama regime the radar plots and satellite images of the Indian Ocean and South China Sea regions as the US military covers this entire area from Diego Garcia like no other seas in the world due to its vital shipping and air lanes.

Most sadly, this report concludes, the US is actually able to conceal the reason(s) for the “disappearance” of Flight 370 as they have already done so after the events of 11 September 2011 when the then Bush regime “disappeared” AmericanAirlines Flight 77 and its 64 passengers and crew after falsely claiming it hit the Pentagon, but which was confirmed by the CNN News Service [see video HERE] not to have happened.
 
Jadi pada hemat penulis, apa yang sebenarnya perlu dilakukan oleh Malaysia dalam menyelesaikan isu konflik ini?
 
Assalamualaikum,
'Syukur kita ada Tok Bomoh' - apa kah ucapan syukur itu layak dilafaz/digunapakai ke atas aksi yg pd zahirnya dilihat tidak lebih sbg hiburan slapstik oleh sesetengah pihak, tetapi pd dasarnya diselit dgn unsur khurafat dan dikhuatiri boleh jatuh kpd perbuatan mensyirikkan Allah swt?
 
kupasan yg sgt menarik... jd bukan satu kebetulan lg perihal lagu pitbull ttg perancangan amerika utk membabitkan mlysia dgn konspirasi false flag nye.
hanya kita sj yg bru sedar ttg semua ni, bila game dh bermula.
YaAllah, ampunilah dosa2 hambamu ini dan lindungilah tanahairku dr sebarang anasir jahat. aminn.
 
Hamba Allah March 16, 2014 at 1:59 PM..

Sehingga apa yg diutarakan di dalam penulisan ini diangkat sebagai kebenaran sepenuhnya, baharulah sebarang cadangan untuk menangani isu ini boleh diutarakan..

Biar siasatan dilakukan.. kemudian segala cadangan utk melakukan countermeasure akn bergerak dari situ..

In Sya Allah..
 
Hamba Allah March 16, 2014 at 10:00 PM..

Mgkin anda kurang faham mengenai sarcasm?
 
Eshahani Mohd Noor..

Saya tidak pasti samada lagu Pitt Bull itu merupakan satu cadangan kpd perkara yg serupa akan berlaku..

Mungkin ia dan mungkin tidak.. ini krn mereka adakalanya menggunakan medium2 spt itu utk menunjukkan perancangan mereka seterusnya ke atas dunia..

Tetapi dalam pemerhatian sya selama ini ke atas medium hiburan dan media, mmg terdapat usaha2 utk merosakkan pemikiran penduduk dunia dan orang Islam melalui pelbagai program kepada minda bawah sedar..

Wallahua'lam..
 
Haikal Hakimi,
TQ atas perkongsian .. cuma harap dapat berikan pautan sumber asal supaya pihak lain dapat membuat counter check dan menilai samada sumber2 tersebut dapat dipercayai atau diletakkan dalam kategori diragui..

Salah satu komen berkenaan pihak Russia trsebut.. di sini pautan asalnya..

http://www.whatdoesitmean.com/index1753.htm

utk yang selebihnya, mohon dpt diberikan sumber supaya mana2 pihak yg mahu menggunakannya sebagai sumber membuat penilaian dapat melakukannya tanpa sebarang masalah..

Terima kasih atas info2 tambahan..
 
Its a sarcasm. U should learn it.
 
Assalamualaikum,wr,wb.
Salam kenal sebelumnya,,menarik sekali analisa saudara,,tepat sekali apa yang anda tulis bagaimanapun kita tidak boleh terlena dan terjebak permainan dan skenario pihak barat,apalagi begitu cepat pihak FBI untuk turun "katanya ingin membantu",,mulai ada kecurigaan terhadap penumpang yang menggunakan 'paspor palsu',diidentifikasi sebagai warga Iran,(awalnya diduga sebagai teroris, lantas cepatsekali dibantah dengan mengatakan mereka hendak mencari suaka ke eropa.Saya menduga dipesawat tersebut ada penumpang dan material(equitment penting )di curigai CIA dan Mosad yang hendak dibawa ke China.Dan sebagaimana kita ketahui AS dan Sekutunya senantiasa menggunakan segala cara apapun itu yang dapat membahayakan "tuannya" Israel.
 
Agenda freemansony hendak memberitahu dunia "the world is mine".Mastermind and hidden hand.
 
Tengok juga 'Wag The Dog' & 'Syriana' untuk melihat kepakaran Uncle Sam mencatur dunia!
 
Salam saudara Imran,

1) Baru pertama kali menjengah ke blog tuan. Memang blog yg menarik dan menepati citarasa.
2) Berkenaan dengan MH370, memang ujian besar buat kepimpinan negara. Negara didesak agar menyatakan kecenderungan kepada satu pihak, sama ada US atau sebaliknya. Setakat ini kepimpinan berjaya untuk kekal berada di tengah.
3) Asbab dari MH370, Allah s.w.t beri ruang untuk kepimpinan negara perbaiki kelemahan yang ada. Segeralah bertaubat dan rancang sesuatu berdasarkan kepentingan umum tanpa melanggar batas syariat Islam.

Abu al-Ikhwan.
 
Pemikir,
Org kita terlalu literal-sentrik.
 
Khairul Anuar,
Macam2 spekulasi.. ttp spt mana yg sya sebut sejak 2013, ia sentiasa berkait Russia, China, US, Regime Change dan Selat Melaka.
 
Hamba Allah March 17, 2014 at 11:35 PM,

Mereka menyebutnya dgn gelaran2 itu semua, kita org Islam melihat mereka sebagai satu yang dinamakan 'gerakan dan pakatan dajjal.'
 
Tuan Rizal Hass (Islam1st.org),

Mrk kata itu cuma filem. Mgkin imaginasi mrk singkat dan tidak nampak filem sebagai satu medium protest dan cara memberitahu dgn menggunakan dan menunggang lesen kreatif utk memberitahu kepada dunia tentang apa yg berlaku kepada dunia.
 
Wa'alaikummussalam w.b.t. Abu al Ikhwan..

Setiap kejadian mempunyai Asbab. Mempunyai faktor pendorong dan penolak. Mempunyai watak2 yg mendapat untung dan rugi.

Rugilah negara ini jika tidak mahu belajar bermuhasabah dan memperbaiki segala kelemahan rohani (moral dan iman rakyat dan pemimpin) dan jasmani (sistem pertahanan dan kesiapsiagaan)..

Kita ambil apa yg terjadi ini sebagai batu loncatan kepada Malaysia yang lebih baik, makmur dan aman di masa hadapan. In Sya ALlah.
 
MH 370 - a conspiracy theory.Have you heard of this conspiracy theory re thedisappearance of MH 370? The story goes like this:The American is withdrawing from the Afghanistan,one of their command and control system (used forcontrolling the pilotless drones) was hijacked bythe Talebans when the American transport convoywas moving down from one of the hill top bases. TheTalebans ambushed the convoy and killed 2 AmericanSeal personnel, seized the equipment/weapons,including the command and control system whichweighed about 20 tons and packed into 6 crates.This happened about a month ago in Feb 2014.What the Talebans want is money. They want to sellthe system to the Russian or the Chinese. TheRussian is too busy in Ukraine. The Chinese arehungry for the system's technology. Just imagine ifthe Chinese master the technology behind thecommand and control system, all the Americandrones will become useless. So the Chinese sent 8top defense scientists to check the system andagreed to pay millions for it.Sometime in early Mar 2014, the 8 scientists andthe 6 crates made their way to Malaysia, thinkingthat it was the best covert way to avoid detection.The cargo was then kept in the Embassy underdiplomatic protection. Meanwhile the American hasengaged the assistance of Israeli intelligence, andtogether they are determined to intercept andrecapture the cargo.The Chinese calculated that it will be safe totransport it via civilian aircraft so as to avoidsuspicion. After all the direct flight from KL toBeijing takes only 4 and half hours, and theAmerican will not hijack or harm the civilian. SoMH370 is the perfect carrier.There are 5 American and Israeli agents onboardwho are familiar with Boeing operation. The 2"Iranians" with stolen passports could be amongthem.When MH370 is about to leave the Malaysian airspace and reporting to Vietnamese air control, oneAmerican AWAC jammed their signal, disabled thepilot control system and switched over to remotecontrol mode. That was when the plane suddenlylost altitude momentarily.How the AWAC can do it ? Remember 911 incident ?After the 911 incident, all Boeing aircraft (andpossibly all Airbus) are installed with remote controlsystem to counter terrorist hijacking. Since thenall the Boeing could be remote controlled by groundcontrol tower. The same remote control systemused to control the pilotless spy aircraft anddrones.The 5 American/Israeli agents soon took over theplane, switched off the transponder and othercommunication system, changed course and flewwestwards. They dare not fly east to Philippines orGuam because the whole South China Sea air spacewas covered by Chinese surveillance radar andsatellite.The Malaysian, Thai and Indian military radarsactually detected the unidentified aircraft but didnot react professionally.The plane flew over North Sumatra, Anambas,South India and then landed at Maldives (somevillagers saw the aircraft landing), refuelled andcontinued its flight to Garcia Deigo, the AmericanAir Base in the middle of Indian Ocean. The cargoand the black box were removed. The passengerswere silenced via natural means, lack of oxygen.They believe only dead person will not talk. TheMH370 with dead passengers were air borne againvia remote control and crashed into South IndianOcean, make it to believe that the plane eventuallyran out of fuel and crashed, and blame the defiantcaptain and copilot.The American has put up a good show. Firstdiverting all the attention and search effort in theSouth China Sea while the plane made their way toIndian Ocean. Then they came out with someconflicting statement and evidence to confuse theworld. The Australian is the co-actor.The amount of effort put up by China, in terms ofthe number of search aircraft, ships and satellites,searching first the South China Sea, then theMalacca Straits and the Indian Ocean isunprecedented. This showed that the China is veryconcerned, not so much because of the manyChinese civilian passengers, but mainly the highvalue cargo and its 8 top defense scientists
 
Maaf saya kurang pandai berhujah tapi semua tulisan diatas saya bc dgn berfikir secara logik. Apabila En Hakimi berkata tentang pemalsuan pasport baru saya teringat bagaimana wajah si pemunya pasport sebenar hampir sama dengan muka si pencuri. Bukan 1 tapi kedua2nya! Dengan ini saya anggap pemalsuan pasport itu dirancang dgn teliti oleh pihak tertentu agar pihak imigresen Malaysia percaya dan terpedaya. Memang benarlah tragedi MH370 ini adalah permainan kuasa2 besar itu. Sedihnya, nyawa manusia kini tidak dihargai dan sewenangnya dikorbankan demi keuntungan agenda mereka. Semoga Allah sentiasa melindungi Malaysia. AMIN.
 
Aamiiin..
 
this blog might be truth
http://btmmari.blogspot.de/2015/01/mh370-kantoi-penumpang-ukraine-mh370.html?m=1
 

Berminat.. Sebarkan Supaya Manfaatnya Lebih Meluas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email