Wednesday, December 5, 2012

Bila Psy Buktikan Dr. Mahathir Salah..

0
Oleh : Imran Haaz\M.I.A.


Dijejali dosis tinggi permintaan mempersembahkan tarian kuda, Psy mengakui aras dopaminenya surut lalu menyebabkan timbulnya rasa loya dan mahu muntah terhadap tarian yang diperkenalkannya  sendiri baru-baru ini.


Pengakuan Psy ini sekaligus membuktikan kepada kita bahawa pernyataan Dr. Mahathir satu ketika dahulu adalah tidak benar. Melayu tidak mudah lupa sebenarnya. Mereka mungkin hanya mudah terlupa bila berhadapan dengan aspek pendidikan ruh, agama, sosial, politik, tanggungjawab, kebersihan, moral, kebajikan dan masyarakat.

Tetapi di dalam bab hiburan, kuda mereka lebih mempunyai tenaga berbanding kuda Korea yang ditunggang Psy. Ketika Psy menyediakan baldi merah untuk menahan muntah bilama perkataan ‘Gangnam Style’ disebut, anak-anak Melayu terutamanya sebahagian dari golongan artis masih terloncat-loncat bila terdengar frasa tersebut. Malah rasukannya melebihi rasukan semangat kuda kepang dan mereka berbangga pula dengannya. Mungkin Psy boleh mengirimkan baldi merahnya untuk mereka renungkan isikandungannya betapa semua ini hanyalah satu cintasentara.© 2012 Muhammad Ibn 'Az. Hakcipta terpelihara. 
Perhatian... Kepada pembaca yang berminat untuk menyalin artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini ke mana-mana blog-blog atau email bagi tujuan perkongsian ilmu dan dakwah dan bukan bagi tujuan komersil, anda dibenarkan untuk berbuat demikian dan pihak kami berharap agar pihak anda dapat menyatakan dengan jelas www.satuhala.blogspot.com sebagai sumber artikel-artikel ini diambil. Semua artikel dalam blog ini merupakan hasil karya Muhammad Ibn 'Az. Semoga semua ilmu yang dikongsi akan memberi manfaat kepada semua. Semua artikel hasil karya Muhammad Ibn 'Az didalam blog ini ini dilindungi dibawah Akta Hakcipta 1987. Semua penulisan di dalam blog ini ditulis dan digarapkan bagi tujuan membantu semua orang Islam dan pihak-pihak yang mahu memahami Islam menangkis fitnah, propaganda, polemik yang cuba ditimbulkan serta bagi membantu menyedarkan muslim tentang apa sahaja perkara yang sedang berlaku disekeliling mereka. Jika terdapat rakan-rakan pengunjung yang bukan Islam mendapati isikandungan penulisan di dalam blog ini tidak selari dengan apa yang difahami mereka di dalam agama mereka, mereka bolehlah membuat kajian dan penelitian sendiri, termasuk mendapatkan rujukan dari pihak yang professional dan pakar di dalam bidang mereka bagi mendapat satu kepastian jelas untuk membantu mereka membuat penilaian. Setiap manusia diberikan kebebasan untuk memilih apa yang betul dan benar untuk menjadi pegangan hidup mereka. Jadi, carilah kebenaran dengan membuat kajian, penelitian dan siasatan sendiri supaya dapat membantu anda mencapai satu keputusan yang tidak dipaksakan oleh mana-mana manusia untuk anda mengikutinya. Setiap jalan yang dipilih adalah atas keputusan anda setelah penilaian dan kajian memberikan satu bentuk kepuasan kepada akal fikiran anda sebagai manusia di dalam mencari kebenaran. Blog ini dan segala isikandungannya adalah untuk Muslim. Sebagai penulis blog ini, saya sudah mengambil segala langkah mengikut kemampuan, pengetahuan serta keupayaan saya untuk memastikan setiap penulisan di dalam blog ini keseluruhan strukturnya memaparkan isikandungan yang benar. Tetapi saya ingin menegaskan kepada semua pengunjung supaya semua isikandungan blog ini ditelitikan, diperiksa dan dikaji terlebih dahulu sebelum membuat sebarang keputusan untuk menggunakannya dan mempercayainya. Semua pengunjung dinasihatkan untuk mencari kebenaran melalui penelitian, kajian, pemeriksaan dan kepastian sendiri. Jadikan ini sebagai satu budaya. Sebagai manusia, kesilapan boleh berlaku di mana-mana dan pada bila-bila masa. Sekiranya ada kesilapan, saya memohon jutaan maaf dan harap dapat maklumkan supaya dapat diperbetulkan. Terima kasih atas kunjungan anda

Author Image

satuhala
Satuhala merupakan blog kendalian Imran Haaz.

No comments: