Thursday, February 4, 2010

Perhimpunan Aman 'SEDAQ' : Ayuh rapatkan saf esok.

3
Assalamu'alaikum warahmatullah. sedikit pengumunan untuk semua muslim di Pulau Pinang (negeri berdekatan boleh juga terlibat sama). Satu perhimpunan untuk menyatakan bantahan terhadap penindasan terhadap orang Melayu Pulau Pinang akan diadakan di Masjid Simpang Enam (berhadapan KOMTAR) pada tengahari esok. Aturcara seperti berikut:

 Masa/Tarikh                    :
12 Tengahari. 5 Februari 2010

Tempat                            :
Masjid Simpang Enam dan tempat letak kereta berhadapan  KOMTAR.

Aturcara                           :

12 tengahari   -  Pidato oleh pemimpin SEDAQ (Gabungan 30 NGO Muslim Pulau Pinang)
1 tengahari     -  Khutbah Jumaat oleh Cikgu Azmi Abdul Hamid.                                            
1:45 petang    -  Solat, Doa & Berarak SECARA AMAN ke KOMTAR untuk menghantar
                             mesej bantahan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang dan bersurai.

                  
Selagi Muslim tidak berada di dalam satu saf yang sama dan rapat susunannya, selagi itulah mereka akan dilembukan oleh mana-mana pemerintah yang berfikir di dalam 'tembolok' masing-masing. Sebagai sebuah negeri yang mempunyai majoriti Muslim tetapi diperintah oleh bukan Islam, maka semua yang bertauhidkan Allah seharusnya bermuhasabah kembali, kenapa kita semua dilemparkan ke dalam lembah penghinaan seperti ini. Perhimpunan ini bukan atas tujuan politik, bukan pengalihan isu 'Mokhtar : All Access' dan bukan perhimpunan syok sendiri. Mereka yang risaukan masa depan anak cucu mereka dalam beragama dan bernegara, kirikan segala kepentingan sendiri pada 5 Februari dan kinikan tanggungjawab kepada program penyatuan saf pada hari esok. Jika masih memandang usaha menentang penggunaan nama Allah sebelum ini dan program bantahan sebegini dari kaca mata politik sempit, maka jangan bersungut bila kubur dikencing cucu sendiri dan Lord Prayers menggantikan Fatihah suatu hari nanti. Ayuh bergerak.
Author Image

satuhala
Satuhala merupakan blog kendalian Imran Haaz.

3 comments:

Nagobonar said...

Mari mari rapatkan saf. Laksanakan 61:2-4

hafszach said...

.
SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA UMNO BERSEKONGKOL DGN YAHUDI SEJAK ZAMAN SEBELUM KEMERDEKAAN NEGARA LAGI...

Bila UMNO kata mereka yg memperjuangkan kemerdekaan tanah air kita ini.. maka hampir 80% golongan muda dan golongan cerdik pandai dari kalangan bangsa melayu akan bangun berdiri meminta bukti serta fakta yg kukuh siapa dia manusia2 dlm UMNO yg mempertahanankan tanah air kita dahulu..


Orang UMNO mana yg mengangkat senjata menentang penjajah..?? orang UMNO mana yg terpaksa melarikan diri ke dlm hutan dgn meninggalkan anak isteri / suami semata2 kerana diburu oleh tentera2 british kerana dituduh sbg komunis dan gerakan2 berhaluan kiri..

Tun Mahathir dan Tunku Bedol Raman Kat mana masa tu..?? dibawah naungan British bukan..?? menjadi anak emas Britishkan..!!


Knp para pemimpin melayu yg menentang British ditangkap di bawah ISA, dibunuh dan diburu sehingga ke dlm hutan..?? siapa yg menjadi dalang dan tali barut British serta pemberi maklumat risikan kpd pihak British tentang gerakan2 pejuang melayu tersebut sehinggakan mereka semua dijejaki dan ditangkap oleh british... ??


Golongan yg menjadi Baruah British inilah yg pada waktu dan ketika ini dgn tidak berasa segan silu mengatakan bahawa mereka semualah yg berjuang menuntut kemerdekaan..


Wahai sekalian Mahluk UMNO kalau kalian semua bodoh jangan pula cuba nak memperbodohkan org lain terlebih2 lagi golongan generasi muda melayu..


Semua org tahu yg UMNO ini dululah yg menjadi kakitangan serta mata telinga British dan bekerja dgn kerajaan British untuk mentadbir Malaya.. huhu.. kalau dgn Puak2 tak berpelajaran serta sengal bolehlah nak temberang... .


Semua org tahu bahawasanya,Orang2 UMNO nilah dahulunya yg mengampu pihak British serta menghasut serta merendah2kan org melayu dgn hasutan yang cukup popular pada masa itu..
" Macam mana org melayu nak perintah negara sendiri kalau nak buat Jarum sebatang pun tak tahu "

Justeru itu UMNO dgn redha menerima pakai Perlembagaan Negara ciptaan Sir Load Reid ( seorang Yahudi ) hingga ke hari ini dan membakulsampahkan hukum Allah.. - bukti nyata UMNO bersekongkol dgn musuh Allah yang nyata..

Ketika British memperkenalkan konsep " Jus Soli " iaitu menerima dan mengiktiraf semua bangsa yg berada di Malaya ketika itu sebagai warga negara malaysia ( cina dan india ). Siapakah yg bersetuju dgn agenda yahudi tersebut..?? bukankah tangan2 UMNO yang menyambutnya dgn redha..?? walaupun ketika itu semua ulama` yg bercita-cita mendirikan daulah islamiah dalam negara kita menentang agenda Yahudi tersebut..?? Apakah UMNo masih nak menafikan segala kedurjanaan mereka ketika itu..

Tunggulah di makamah Allah dipadang Mahsyar nanti dan saksikan lah bagaimana Allah membentangkan segala2nya berhubung tentang peranan UMNO bersama2 Yahudi dan Nasara bersepakat merencanakan penubuhan negara proxy yahudi di Malaysia ini.

Kami merayu kepada sekelian Penyokong serta Ahli UMNO yang kononnya drpd golongan cerdik pandai melayu, silalah Tuan2 dan Puan2 senaraikan beberapa nama2 Para pejuang UMNO yg telah ditangkap serta dipenjara oleh pihak British dan telah menggadaikan nyawa mereka demi mempertahankan kesucian Agama dan Maruah bangsa Melayu..

Sila nafikan bahawa org yang merangka serta menulis Perlembagaan Negara Malaysia ( Sir Load Reid ) Bukan seorang Yahudi Laknatullah.. sehinggakan dalam frasa2 terakhir Perlembagaan Negara Yahudi sendiri menulis " Bahawasanya selepas ini tiada sebarang Undang2, akta mahupun peraturan baharu yang boleh mengatasi segala Undang2 yang telah termaktub di dalam perlembagaan Negara baru Malaysia yang merdeka lagi berdaulat.

* Dengan termatrinya frasa2 terakhir tersebut maka segala hukum Allah telah dipijak2 serta diinjak2 di bawah telapak kaki yahudi Laknatulullah hanya dgn kita berpegang kepada Perlembagaan Negara ciptaan yahudi tersebut.

Sila cabar fakta dan sahutlah cabaran Aku wahai panglima dan srikandi ketuanan sekular UMNO..??

MEGAT said...

semua sebab semangat bangsa di lebihkan dari semangat seagama..di pulau pinang,melayu dgn melayu,mamak dengan mamak,india muslim dgn india muslim,cina muslim dgn cina muslim,arab dgn arab.sebab tu kna bersatu atas nama ISLAM