Friday, May 30, 2014

اوڬوت-اوڬوت بروق سهاجڤڤته ميڠڬو اين،“اوڬوت-اوڬوت بروق ساج“. معنىڽ: منونجوقكن براني ڤد اورڠ يڠ تاكوت ڤدڽ.

اڤابيلا حكوم هودود هندق دأڠكت منجادي اوندڠ-اوندڠ نڬري كلنتن، برسواراله ببراڤ سيڬمن ڤرتي-ڤرتي ڤوليتيك يڠ هيدوڤ سڬن ماتي تيدق ماهو.

ڤلباڬاي اوڬوتن دبريكن مريك ترماسوقله اونتوق ممباوا ايسو ترسبوت ك محكمه دان ممبوات هالڠن دالم بنتوق ڤريساءي مأنسي دهادڤن باڠونن ڤرليمين اونتوق مڠهالڠ كماسوكن ڤيهق-ڤيهق يڠ ماهو اوندڠ-اوندڠ ايت دلولوسكن.

مريك فيكير، اورڠ-اورڠ ملايو اسلام د سيني تاكوت دڠن انچمن مريك. مريكله يڠ سبنرڽ هاروس تاكوت كڤد تيندقبالس اورڠ ملايو كڤد كوجودن ڤرتي مريك يڠ سوده سڤرتي هيدوڤ سڬن ماتي تيدق ماهو. سباڬاي ڤرتي-ڤرتي يڠ دبواڠ اوليه بڠسا-بڠسا مريك سنديري، اوندي-اوندي اورڠ ملايو امت ڤنتيڠ اونتوق سورۏيۏال ڤرتي ڤوليتيك مريك. سلاما ببراڤ تاهون اين، مريك هيدوڤ مڠهيروڤ إحسان اوندي-اوندي اورڠ-اورڠ ملايو.

اينله سوبسيدي كواس يڠ تله سلاما اين اورڠ-اورڠ ملايو بريكن كڤد مريك اتس إحسان هيدوڤ برمشاركت. تتاڤي ايت سموا تيدق لاما. سلڤس اين، ستياڤ اوندي ملايو اداله اونتوق چالون-چالون براڬام اسلام برڤڬاڠن أهل السنة والجماعة .تياد لاڬي سوبسيدي كواس اونتوق مريك.

جك ماهو تروس مڠوڬوت، تروسكن سهاج. اوڬوتن ترسبوت هاڽ اونتوق مأنسي-مأنسي باچول يڠ تاكوت كڤد سسواتو يڠ تيدق بركواس بربوات اڤا٢. جاديله تيندقن ترسبوت سباڬايمان كات-كات ڤڤته ملايو، “اوڬوت-اوڬوت بروق سهاج.“

سلام جمعة. كيت ڤركاسكن جاوي سباڬاي سنجات كيت. 

 © 2007 - 2014 Muhammad Ibn 'Az. Hakcipta terpelihara. 

Perhatian... Kepada pembaca yang berminat untuk menyalin artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini ke mana-mana blog-blog atau email bagi tujuan perkongsian ilmu dan dakwah dan bukan bagi tujuan komersil, anda dibenarkan untuk berbuat demikian dan pihak kami berharap agar pihak anda dapat menyatakan dengan jelas www.satuhala.blogspot.com sebagai sumber artikel-artikel ini diambil. Semua artikel dalam blog ini merupakan hasil karya Muhammad Ibn 'Az. Semoga semua ilmu yang dikongsi akan memberi manfaat kepada semua. Semua artikel hasil karya Muhammad Ibn 'Az didalam blog ini ini dilindungi dibawah Akta Hakcipta 1987. Semua penulisan di dalam blog ini ditulis dan digarapkan bagi tujuan membantu semua orang Islam dan pihak-pihak yang mahu memahami Islam menangkis fitnah, propaganda, polemik yang cuba ditimbulkan serta bagi membantu menyedarkan muslim tentang apa sahaja perkara yang sedang berlaku disekeliling mereka. Jika terdapat rakan-rakan pengunjung yang bukan Islam mendapati isikandungan penulisan di dalam blog ini tidak selari dengan apa yang difahami mereka di dalam agama mereka, mereka bolehlah membuat kajian dan penelitian sendiri, termasuk mendapatkan rujukan dari pihak yang professional dan pakar di dalam bidang mereka bagi mendapat satu kepastian jelas untuk membantu mereka membuat penilaian. Setiap manusia diberikan kebebasan untuk memilih apa yang betul dan benar untuk menjadi pegangan hidup mereka. Jadi, carilah kebenaran dengan membuat kajian, penelitian dan siasatan sendiri supaya dapat membantu anda mencapai satu keputusan yang tidak dipaksakan oleh mana-mana manusia untuk anda mengikutinya. Setiap jalan yang dipilih adalah atas keputusan anda setelah penilaian dan kajian memberikan satu bentuk kepuasan kepada akal fikiran anda sebagai manusia di dalam mencari kebenaran. Blog ini dan segala isikandungannya adalah untuk Muslim. Sebagai penulis blog ini, saya sudah mengambil segala langkah mengikut kemampuan, pengetahuan serta keupayaan saya untuk memastikan setiap penulisan di dalam blog ini keseluruhan strukturnya memaparkan isikandungan yang benar. Tetapi saya ingin menegaskan kepada semua pengunjung supaya semua isikandungan blog ini ditelitikan, diperiksa dan dikaji terlebih dahulu sebelum membuat sebarang keputusan untuk menggunakannya dan mempercayainya. Semua pengunjung dinasihatkan untuk mencari kebenaran melalui penelitian, kajian, pemeriksaan dan kepastian sendiri. Jadikan ini sebagai satu budaya. Sebagai manusia, kesilapan boleh berlaku di mana-mana dan pada bila-bila masa. Sekiranya ada kesilapan, saya memohon jutaan maaf dan harap dapat maklumkan supaya dapat diperbetulkan. Terima kasih atas kunjungan anda.

Berminat.. Sebarkan Supaya Manfaatnya Lebih Meluas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email